Adak & Akika Kurban

Önemli bir ibadet ve hayır kaynağı olan Kurban, aynı zamanda toplumlar arası etkileşimi artırmakta ve ete ulaşamayan insanlara et ulaştırma noktasından oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Kurbanımızı paylaşmak ve bu vesileyle Allah’a da yakınlaşmak düsturuyla hareket ederek, kurban bağışı emanetlerinizi ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırıyoruz.

 

Milyonlarca insanın senede sadece bir defa et yiyebildiği dünyada, elimizde olanları bu ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak, en temel insani vazifemizdir. Kurban ile, insani olarak üstümüze düşen görevi yerine getirirken dünyanın diğer ucundaki Müslüman kardeşlerimiz ile aramızdaki bağlar da kuvvetlenir. Emin olun, dünyada elinden tuttuğumuz muhtaç bir mümin, ahirette elimizden tutan şefaatçimiz olabilir.

Kurban nafile ve vacip olmak üzere iki türe ayrılır. Vacip kurban bir Müslümanın maddi durumunun yeterli olması durumunda, senede bir defa Kurban Bayramı’nda kesmekle mükellef olduğu kurban türüdür. Nafile kurban ise Allah rızasını kazanmak amacıyla Müslümanlar tarafından çeşitli sebeplerle kesilen ancak bir mükellefiyet teşkil etmeyen kurban türüdür. Nafile Kurban da kendi içerisinde birkaç türe ayrılır.

 

Adak: Bir kişi, belirli bir olayın gerçekleşmesi veya istediği bir şeyin yaşanması üzerine kurban kesmeyi taahhüt edebilir. Buna adak adamak denir. Adak Kurban, bu taahhüt edilen durumun gerçekleşmesi üzerine kesilen kurbandır.

Akika: Dünyaya ilk defa gözlerini açan yeni doğmuş evlatları için; sağlıklı, Allah’a layık bir kul, maddi ve manevi belalardan muhafaza olması duasıyla anne ve baba tarafından kesilen kurbandır.

Sadaka: Yer ve zaman fark etmeksizin, sadaka niyetiyle ve nafile ibadet olarak, Allah rızası için kesilen kurbandır.

Şükür: Yer ve zaman fark etmeksizin nafile ibadet amacıyla, Allah'a şükretmek için kesilen kurbandır.

 

Kurbanlarınız emin ellerde, Emin Yardım ihtiyaç sahiplerinin olduğu her yerde.

 

Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Kurban
Adak & Akika Kurban

Adak, Akika, Sadaka ve Şükür kurban emanetlerinizi hassasiyetle belirlenen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

EMiN İnsani Yardım Derneği

EMiN İnsani Yardım Derneği dünyanın her yerinde temel ihtiyaçlarını temin konusunda sıkıntı yaşayan insanlara, her türlü yardım faaliyetlerini organize etmek üzere kurulmuş olan, kamu yararı statüsüne sahip, gönüllülük ve özveri esasına göre çalışan hükümet dışı bir sivil toplum kuruluşudur.

Banka Bilgileri


EMiN e.V. IBAN: DE91 5023 4500 0437 8000 01 BIC: KTAGDEFFXXX KT Bank AG

İletişim


Wolffring 66, 12101

Berlin / Almanya


+49 (0) 179 510 1734

[email protected]